Vælg din vægfarve med omtanke

17 maj 2020
Heidi Kirkebække

Hvilke overvejelser skal man egentlig gøre sig om farver, før man kontakter maleren og bestiller maling af væggene derhjemme?

Denne artikel giver nogle bud på, hvad der i hvert fald er værd at tænke over. Og så er det altid en god idé at rådføre sig med de professionelle i stedet for at kaste sig hovedkulds ud i malerprojektet selv. Malerkanonen er et professionelt malerfirma i Fredensborg, som kan vejlede og selvfølgelig også udføre arbejdet, når du har besluttet dig for, hvordan du vil have det. 

Skal penselstrøgene være hvide eller mere dristige?
Farvevalget er selvfølgelig vigtigt, for væggenes farver betyder uendeligt meget for, hvordan rummet opfattes, og hvordan det føles at være i det. Og så vil de fleste af os jo gerne træffe et farvevalg, som vi ender med at være glade for i lang tid. Men det kan være et svært valg at træffe… Skal væggenes farver være neutrale, afdæmpede, kraftige, kontrastfyldte, lyse eller mørke? 

Det er i hvert fald godt at vide, at lyse farver gør rum større, mens mørke gør dem mindre. Eller… Selvfølgelig bliver rummet ikke fysisk større af at blive malet lyst. Men lyse farver på væggen får i langt de fleste tilfælde rummet til at virke større. Omvendt får mørke vægfarver rum til at syne mindre.

Neutrale farver går man sjældent helt galt i byen med. De passer jo fint sammen med alle møbler, gulve og nipsgenstande. Til gengæld går man glip af den mulighed, som mere markante farver giver, for at skabe en mere personlig og bemærkelsesværdig stil. Desuden bidrager lidt mere dristige eller markante farver på væggen – sammen med møblerne og indretningen i øvrigt – i høj grad til stemningen og atmosfæren i rummet.

Hvis man er til farver, men ikke i for voldsom grad, kan man vælge at få for eksempel en enkelt væg eller en del af en væg malet i en mørk eller stærk farve og lade resten være en nuance af hvid. 

Flere Nyheder