Spørgsmål til lægen: Spørgsmål omkring ringorm

15 juli 2019
admin
Ringorm på huden af baby

Spørgsmål til lægen: Spørgsmål omkring ringorm

I denne uge i lægebrevkassen har vi fokus på hvad ringorm er for en størrelse. Vi har fået forskellige spørgsmål fra jer læsere, som vi vil prøve at besvare.

Første spørgsmål kommer fra Anna i Holstebro som har en lille dreng der har fået ringorm.

Ringorm baby, hvordan skal det behandles spørger hun? 

Der er flere muligheder for at behandle, der findes decideret ringorm creme og ringorm medicin, bl.a. kan det anbefales at bruge noget der hedder lamicil, hvis du har fået denne svamp på huden. Alternativt kan der også være hjælp at hente. Bl.a. har studier vist at produkter som tee tree oil, kokosolie, og ricinusolie kan afhjælpe på svampeinfektioner.

Ringorm på huden af baby

Svamp i hovedbund

Vores næste læser er Brian fra København, der spørger hvordan han får svamp væk fra hovedbunden. Svamp i hovedbund forårsager generelt også kløe i hovedbunden. Svamp i hovedbund kan være flere ting, f.eks. Psoriasis. En svampeinfektion er en betændelse af det yderste hudlag i hårbunden. Symptomerne kan være at det klør rigtig meget, og at ens lymfeknuder bliver forstørret. Det du kan gøre er at købe noget creme til ringorm. F.eks. medicin i håndkøb på apoteket. Yderligere kan du lindre kløen med naturlige midler som bl.a. æblecidereddike eller Aloe vera gel.

 

Svamp i skeden

Næste spørgsmål er fra Gitte på 21, der har været på Roskilde Festival. Gitte er inde på et af de mere ømfindige emner, nemlig skedesvamp. Skedesvamp forårsager ofte svie i skeden, samt kløe i underlivet. I de fleste tilfælde skyldes denne svampeinfektion gærsvampen candida Albicans. Denne gærsvamp lever naturligt i alle mennesker i større eller mindre grad. Hvis svampen får gode vækstbetingelser, kan det give en infektion. Langt de fleste kvinder har denne gærsvamp i skeden helt uden nogle gener gennem hele livet. Bliver man ramt af denne infektion kan man dog ty til flere ting, f.eks. penicillinbehandling eller en anden form for antibiotika.

Fodsvamp – svamp på foden

Fodsvamp, også kaldet tinea pedis, er en forholdsvis almindelig for infektion som mange kan risikere at få. Ofte finder man denne svampeinfektion mellem tæerne. Denne infektion kan også let sprede sig til at blive neglesvamp eller svamp på neglene i det hele taget. Ligesom tidligere nævnt kan du via håndkøb i på apoteket købe lamicil som hjælper på dette.

Hvordan kan man forhindre fodsvamp? 

Faktisk er fodsvamp den mest udbredte af dem alle. Ofte kan denne svampetype ramme folk der dyrker motion på eliteplan, og som ofte har skoene plantet indelukket i skoene over længere tid. Der er f.eks. en grund til at denne type infektion kaldes Athlete’s Foot på engelsk. Ofte kan det også smitte når man er i svømmehal med andre. Så alt i alt er det altså med at tage sine forholdsregler, f.eks. have badesandaler på i svømmehallen og husk at dine fødder skal have luft så ofte som muligt.

Flere Nyheder