Spar penge på dit boligkøb med hjælp af en boligadvokat

27 juli 2020
Lotte Hindsberg

Et boligkøb er ofte den største økonomiske handel de fleste mennesker foretager sig i løbet af deres liv og derfor er det vigtigt at det foregår den held og gerne så billigt som muligt. Det er derfor at det kan være en fordel at inddrage en boligadvokat, allerede imens man leder efter en ny bolig. Det er muligt at finde billige boligadvokater på internettet.

En boligadvokat kan blandt andet være med til at undersøge, at der ikke ligger lokalplaner på rådhuset, der vil have stor indflydelse på din beslutning om at købe boligen. Det kunne f.eks. være at der er planer om en motorvej, som vil betyde voldsom trafik i dit nærområde.

Lad din boligadvokat forhandle på dine vegne

Da et boligkøb ofte er noget man gør få gange i løbet af ens liv og det er derudover ofte er den største økonomiske handel man foretager sig, kan kan man overveje at benytte sig af en boligadvokat, når der skal forhandles med sælger.

Først og fremmest har han en større erfaring med at forhandle, han ved også hvilke områder der typisk giver et nedslag i prisen og så er han lige så vigtigt ikke forelsket i boligen, så han sidder ikke og drømmer om sit nye liv samtidig med at der forhandles. Det skal heller ikke undervurderes, at det er en advokat der sidder og forhandler frem for køber. Husk at der sidder 2 personer på den anden side af bordet. Sælger og ejendomsmægleren.

Hvis du vælger selv at forhandle med sælger, så husk at få det forbehold med at aftalen kun er gyldig, såfremt din boligadvokat godkender den. Det er også vigtigt at du sikre dig at tinglysningen foregår glidningsløst. Først når skødet er tinglyst er boligen endelig din. I dag foregår en tinglysning digitalt med hjælp af NemID.

Flere Nyheder