Skylder du penge væK?

14 december 2021
Lykke Holzmann Søby

advertorial

Et Inkassofirma er et bureau, der opkræver betaling for en forfalden gæld. De arbejder på vegne af den långiver eller virksomhed, som du skylder penge til.

Det er ofte mere omkostningseffektivt for virksomheder at ansætte et Inkassofirma end at fortsætte med at bruge deres egen tid og penge på at forsøge at få dig til at betale. Mange virksomheder arbejder med inkassovirksomheder, såsom:

Kreditkortselskaber
Hjælpeprogrammer
Telefonselskaber
Låneformidlere
Andre virksomheder

Inkassofirmaer omfatter også “gældskøbere”, som opkøber forfalden gæld og forsøger at inddrive dem.

Normalt vil en virksomhed forsøge at kontakte dig i flere uger eller måneder for at få dig til at betale din gæld. Gør du ikke det, så bliver gælden sendt til et inkassofirma.

Hvordan fungerer Inkassofirmaer?

Hvornår en konto bliver sendt til en inkasso, afhænger af virksomheden, som du skylder penge til. Hvis du ser på dit kreditkort eller låneaftale, kan dette give dig en idé om din kreditors tidslinje.

Mange kreditkortkonti sendes til et inkassobureau efter et par måneders manglende betaling. Andre sender muligvis konti til inkassobureauer efter blot en måned eller to eller ubesvarede betalinger.

image

Sådan vil de kontakte dig

Når de forsøger at få dig til at betale din gæld, vil Inkassofirmaer:

Ringe til dig
Sende breve
Giv kreditbureauerne besked om opkrævningskontoen

Hvem kan Inkassofirmaer kontakte?

Når et Inkassofirma har svært ved at få fat i dig, kan de ringe til dine venner eller naboer. De kan bede disse personer om at bekræfte kontaktoplysningerne for dig.

Det har de lov til, men de må ikke afsløre, at de opkræver en gæld. Oftest kan de ikke kontakte den samme person mere end én gang.

Hvilke meddelelser skal Inkassofirmaer give?

Inkassofirmaet sender betalingsmeddelelser til den adresse, de har registreret for dig. I deres første regning skal de give dig besked om, at du har 30 dage til at anmode om validering for gælden. Dette tvinger Inkassofirmaet til at fremlægge bevis for gældens størrelse.

Indgå en dialog

Det hjælper ikke noget at undgå Inkasso firmaet, for de skal nok finde ud af at få deres gæld inddrevet. Tal i stedet for med dem og lav en realistisk tilbagebetalingsaftale.

Flere Nyheder