Sådan laver du den bedste kartoffelsalat

18 april 2021
Silje Hansen

Mangler du noget lækkert tilbehør til bøffen, fisken eller til grillmaden? Så er kartoffelsalat et oplagt valg. Kartoffelsalat kan du stort set spise året rundt til mange forskellige retter. Det er både en ret der er utrolig velsmagende, frisk og lægger en god bund. Du kan lave en kartoffelsalat på mange forskellige måder. Der er nogle der laver den sammen med radiser, purløg eller med rosiner alt efter, hvad man selv er til. 

I denne artikel hjælper vi dig med en lækker opskrift på en kartoffelsalat som er ideel til maden både sommer og vinter. Det er derfor en traditionel kartoffelsalat, som du selv kan vælge at pifte op, hvis du ønske at sætte mere retning på den. Denne kartoffelsalat er ideel for børnefamilien eller, hvis du får selskab, da den som regel falder i god jord hos de fleste.

Sådan laver du en frisk og skøn kartoffelsalat

Er du på jagt efter en lækker opskrift til at lave en velsmagende kartoffelsalat helt fra bunden. Her er det vigtigt at vælge nogle gode råvarer. Kartoflerne er naturligvis det bærende i retten, hvorfor det er vigtigt at få dem kogt i saltvand. Med saltvand mener vi nærmest havvand. Kartofler kan nemlig trække langt mere salt end de fleste umiddelbart tænker. 

Mens kartoflerne koger, kan du lave en lækker kold dressing af mayonnaise, creme fraiche, sødmælk, dijonsennep, løg, purløg, salt og peber. Her er kunsten at finde den rette balance i konsistensen og smagen, som passer til dit temperament.

Af fyld til kartoffelsalaten kan du bruge grønne ærter, friske cherrytomater eller radiser. Til sidst kan du pynte den med enten karse eller purløg, som også giver et grønt spil til retten.

Find opskriften på en velsmagende kartoffelsalat

Er du i tvivl om, hvordan du kommer godt i mål med en kartoffelsalat, kan du finde en god opskrift hos dk-kogebogen.dk.

Flere Nyheder