Lad din tandlæge hjælpe dig med at bevare det flotte smil

19 september 2022
admin

editorial

Det er meget vigtigt at gå regelmæssigt til kontrol og behandling hos tandlægen. Tandlæger tilbyder en række behandlinger, som kan hjælpe med at bevare mundhygiejnen og forebygge problemer som f.eks. karies, tandkødssygdomme og endda hjertesygdomme.

En tandlægeundersøgelse omfatter normalt en grundig undersøgelse af tænder og tandkød, om nødvendigt røntgenbilleder og en rengøring, hvis det er nødvendigt. Ved at opdage eventuelle problemer på et tidligt tidspunkt kan tandlægerne hjælpe dig med at undgå mere alvorlig – og dyr – behandling senere i forløbet. Så sørg for at besøge din tandlæge mindst to gange om året!

Hvilke behandlinger kan jeg få hos en tandklinik?

Tandklinikker tilbyder en række tjenester, der kan bidrage til at forbedre mundhygiejnen. Tandklinikkerne tilbyder bl.a. følgende tjenester:

– Kontrolundersøgelser og rensninger

– Røntgenbilleder

– Fluoridbehandlinger som forebyggelse af huller i tænderne

– Tandforsegling

– Oral kirurgi

– Parodontalbehandling

– Ortodontisk behandling

– Æstetiske tandbehandlinger, for eksempel tandregulering eller blegning af tænder

tandlæge

Hvordan kan tandlægen hjælpe mig?

Tandlægen kan hjælpe dig med at bevare en god mundhygiejne og forebygge sygdomme som f.eks. karies og parodontose. Tandlægen kan også behandle dig, hvis du har tandpine, tandkødsinfektion eller andre mundhygiejneproblemer. Og endelig kan tandlægen hjælpe dig hvis du på grund af tandpine får behov for den procedure som kaldes for en rodbehandling.

Hvad er en rodbehandling?

En rodbehandling er en behandling, der bruges til at redde en tand, der er blevet inficeret eller beskadiget af karies. Proceduren omfatter fjernelse af det beskadigede væv inde i tanden, rengøring af tandens inderside og fyldning med et kunstigt materiale. Rodbehandlinger kan udføres af din tandlæge eller af en endodontist (en specialist i tandbehandling).

Hvornår har jeg brug for en rodbehandling?

Du kan have brug for en rodbehandling, hvis du har en tand, der er inficeret eller beskadiget af karies. Proceduren bruges til at redde tanden og forhindre yderligere skader.

Du kan finde en tandlæge i Horsens på beringhus.dk

Flere Nyheder