Det er smart at bruge en bademåtte derhjemme af flere årsager

11 maj 2020
Anders Lundtang Hansen

Man siger, at de fleste uheld sker i hjemmet, og det er da også sandt, både fordi man opholder sig meget her, men fordi der er mange utilsigtede fælder, man skaber for sig selv, og nogle, som bare venter på at ske for en uanset hvad.

Heldigvis kan man forsøge at tage sig sine forholdsregler og lave en masse sikkerhedsforanstaltninger, så der er et minimum af chance for, at den slags sker.

Dog ønsker man jo heller ikke at leve et hermetisk lukket liv, hvis man desinficerer sig selv og lever så beskyttet, at ens immunforsvar ikke får en chance for at udvikle sig og blive robust – og så er det også en kedelig tilværelse at leve.

Selv sådan et sted som badeværelset, som man ellers forbinder med ens personlige afluk, hvor man kan søge fred og være sig selv, og så kan man endda nogle dage tage sig en hel dag i badekarret og opleve velvære, er et af de steder, hvor det kan gå grueligt galt.

Et eksempel er jo blot, hvis man forlader badet i brusekabinen, og der er em i lokalet, man har hår nede foran øjnene, eller man er ved at tørre sig, og så træder man ud, men man placerer foden på en ekstra glat flise, så man vælter forover og slår hovedet mod en af de mange hårde overflader i rummet.

Det kan ske for selv den bedste, fordi man ikke kan se, hvor vådt der er – og den slags uheld kan man faktisk dø af!

Derfor bør man altid benytte sig af en bademåtte her, så man kan være sikker på, at man kan træde ud på noget, der er relativt tørt, og man kan få godt fodfæste.

Eventuelt kan man have flere bademåtter eller en stor en, så man kan komme omkring, mens man bliver tør.

Og så er det bare rart at have noget uldent under fødderne, der ofte er lidt varmere end selve gulvet.

Flere Nyheder