Derfor skal du have monteret tagrender

01 september 2018
admin
Regn uden tagrender

Tagrender er generelt en rigtig god idé at montere. De beskytter både dit tag og væggene mod regn, og udover at have virksomme af slagsen på dit hus, så kan tagrender på både carporten og haveskuret være en rigtig god idé.

Samtidig er det lettere at komme til at montere dem selv, for du skal ikke nær så højt op, som når det er på huset. Det kræver selvfølgelig stadigvæk en stige og også gerne en, der kan hjælpe dig. Det er ikke på grund af vægten, for langt de fleste vælger en moderne tagrende i plast, men på grund af længden. Det kan være lidt svært at holde balancen, holde tagrenden på plads og montere den, uden der er en, der kan hjælpe med at holde.

Da tagrender aldrig skal sættes op i regnvejr, så er det en rigtig god anledning til at invitere til tagrendeopsætning og efterfølgende grill eller anden hygge. Det er der, du kan gøre en dag ud af det samtidig, og så er det sjovere at takke ja til at hjælpe.

Hvis der ikke er en tagrende monteret

Ved det første kraftige regnskyl vil du opdage, hvorfor en tagrende på dit skur eller carport er en rigtig god idé Der, hvor vandet ledes hen på grund af hældningen, vil vandet plaske ned på jorden. Har du fliser der, vil det både larme, men samtidig kan underlaget til sidst blive skyllet væk, og så bliver fliserne skæve.

Har du jord eller græs nedenunder, så vil du opdage, at det på sigt synker, og at der kommer en hel rende der, hvor vandet altid rammer. Det er ikke særlig pænt, og det vil være meget mudret i det område. Med en tagrende kan du undgå dette.

Du kan læse her hvordan du selv sørger for montering af tagrende.

Om der er adgang til kloakken

Er der ikke langt fra dit tag til din kloak, så kan du lede vandet fra tagrenden herned. Men i de fleste tilfælde ligger kloakken naturligt ved huset, så især ved en carport skal der findes en anden løsning. Du kan selvfølgelig vælge at få kloakeret, men du skal være forberedt på, at du ikke må udføre dette arbejde selv, og at det samtidig kan være rigtig dyrt at få gjort.

I stedet for det kan du vælge at få en regnvandstønde, hvor alt vandet havner. Så har du til at vande med i haven, når det bliver tørt igen, så det er en rigtig god idé.

Der findes mange forskellige typer af regnvandstønder, men de er ikke alle lige pæne. Mange er i plast, og skal den stå et sted, hvor du altid kigger hen, så bliver du måske træt af at kigge på den. Der er dog også meget smukke løsninger, der kan det samme. Det er en regnvandstønde, der ser ud som en klassisk tønde i træ med tøndebånd på.

Lige meget hvilken en, du vælger, så er det en god idé at vælge en, der har en hane for neden. Det gør det lettere at tappe vand fra tønden. For at kunne bruge hanen så kan det også være en fordel af sørge for, at tønden ikke står direkte på jorden. Du kan lave et hvilket som helst fundament, du foretrækker, så længe det er i vater.

Der skal måles rigtig godt op

Inden du går i gang med at montere, så er det vigtigt, at du har mål op, og at du har sikret, at din tagrende får det rigtige fald hen mod nedløbet. Med det sikrer du, at vandet let ledes væk, og at det er en næsten usynlig hældning, som ingen vil tænke over.

Det giver dig også en idé om, hvor dine jern, der skal holde tagrenden skal sidde. Her er det også en fordel, at det er en carport eller et skur, for det er noget lettere at skulle bore i træ frem for i murværk. Desuden er der heller ikke så mange kvadratmeter, der skal opmåles og monteres på, så det tager heller ikke nær så lang tid.

Har du inviteret en ven til at hjælpe dig, har du købt materialerne på forhånd, og kommer I i gang i god tid, så er der masser af tid og plads til at hygge bagefter og nyde frugterne af jeres arbejde.

Flere Nyheder