Bliv klar til jagt med det rette jagtudstyr

15 marts 2021
Anne-Mette Hansen

Drømmer du om at begynde at gå på jagt? Måske har du allerede venner eller bekendte, der går på jagt? Det er en spændende og sjov hobby, som du kan bruge mange timer på. Men hvilket jagtudstyr skal du ud og investere i, for at kunne gå på jagt? Læs meget mere i denne guide.

Luftgevær og tilbehør hertil

Det kræver et gevær og ammunition at gå på jagt. Med et godt luftgevær er du klar til at skyde fasaner og ænder i lange baner. For at gøre det mere behageligt at gå med geværet er det en god idé at investere i en god rem til geværet. Derudover skal du også have indkøbt en god mængde ammunition, så du ikke løber tør. 

Beklædning

At gå på jagt tager mange timer. Man går ofte rundt i lang tid for at finde sit bytte. Derudover kræver det også ventetid at få det helt rette skud. Jagten går typisk ind i efteråret, og derfor giver det god mening at være klædt varmt på og med tøj, der modstår regn og vind. 

Lokkemidler

Det kræver også sit udstyr at lokke dyrene frem fra deres skjul. Det kan du gøre med forskellige lokkemidler. Til fugle vil du bruge lokkefugle og lokkekald. Mens du til andre dyr kan gøre brug af lokkefært, det vil sige væsker med duften af urin fra bestemte dyr f.eks. en hjort. Det er den bedste måde at lokke dyrene frem på. Da du kan gå længe rundt i skoven uden at se et dyr ellers.

Siddepude

En god siddepude er et must til dig, der skal til at jage. Når du sidder i dig skjul dækket af camouflage og lignende, skal du også kunne sidde behageligt. Dette sikrer du med en komfortabel siddepude. Disse fås i mange udgaver f.eks. oppustelige og udført i camouflage look. 

Flere Nyheder